Esteu aquí: Inici > Notícies per al PDI i el PAS > S'amplia la biblioteca de l'ETSAV amb sistemes de construcció sostenible

Notícia

Compartir Share

S'amplia la biblioteca de l'ETSAV amb sistemes de construcció sostenible

La biblioteca de l'ETSAV s’ha ampliat amb la construcció d’un nou espai destinat a dotze punts de treball individual, la Factoria de Recursos Docents i l’arxiu i consulta de cartografia i projectes de fi de carrera.

16/04/2012
La biblioteca de l’ETSAV s’ha ampliat amb la construcció d’un nou espai destinat a dotze punts de treball individual, la Factoria de Recursos Docents i l’arxiu i consulta de cartografia i projectes de fi de carrera.

El nou espai és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, ja que s’ha instal·lat una plataforma elevadora que salva el desnivell entre la biblioteca i la zona ampliada.

La necessitat d’ampliar els espais de la biblioteca sense augmentar la volumetria de l’edifici van fer que es decidís ocupar l’interior de la gran jardinera situada al costat de l’accés a l’escola des de l’aparcament. Així, s’han buidat els 245 m3 de terra que contenia la jardinera i s’han obert unes lluernes que aporten llum zenital a les taules de consulta.

La intervenció ha cercat reduir al màxim la petjada ecològica. S’ha instal·lat un sistema de climatització passiu basat en un pou canadenc que, mitjançant un serpentí enterrat, agafa aire exterior i el tempera gràcies a l’intercanvi tèrmic amb la terra. Un cop temperat, aquest aire serveix per aclimatar l’interior i renovar l’aire, mitjançant un ventilador petit que és l’únic element que consumeix energia.

Aquest espai s’ha aïllat amb sistemes de construcció sostenible que s’han aplicat tant a la solera com a la coberta, la qual s’ha enjardinat per mantenir la funció inicial de l’espai. S’ha instal·lat una manta vegetal que creix sobre una base de fibra de coco, situada sobre una ouera que emmagatzema l’aigua que les plantes absorbeixen. La vegetació, especialment seleccionada per al clima mediterrani, té unes necessitats hídriques molt baixes i disposa d’un reg gota-gota automàtic.

L’ampliació s’ha executat sota el projecte i la direcció de l’arquitecte i professor de l’escola Coque Claret i amb la col•laboració d’estudiantat vinculat a assignatures del grup de recerca Projecte d’Arquitectura i Sostenibilitat (PAuS). Les obres han estat finançades pel Pla d’Inversions Universitàries (PIU) de la Generalitat de Catalunya i la Fundació ONCE i l’IMSERSO han subvencionat una part de la plataforma elevadora.



Segueix-nos a Twitter Obriu l'enllaç en una finestra nova
És notícia
Kip S. Thorne, investit doctor 'honoris causa' per la UPC Kip S. Thorne, doctor ‘honoris causa’ per la UPC, distingit amb el Premi Nobel de Física L’astrofísic nord-americà Kip S. Thorne, doctor ‘honoris causa’ per la Universitat ... [llegir +]
La tecnologia aeroespacial del futur, aquest dissabte al CosmoCaixa La UPC i CosmoCaixa organitzen ‘Moonit’ per descobrir la tecnologia aeroespacial del futur El proper dissabte, 7 d’octubre, de 19 a 24 hores, tindrà lloc al CosmoCaixa de Barcelona la Nit ... [llegir +]
El dispositiu sense fil WOMEN-UP que es mostra a l'IOThings Solutions World Congress. Tecnologia avançada de la UPC, a l’IOT Solutions World Congress La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) donarà a conèixer solucions avançades en ... [llegir +]
Amb la col·laboració de:
Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia Any de la Ciència 2007 Ministerio de Ciencia e Innovación
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies Obriu l'enllaç en una finestra nova.
Oficina de Mitjans de Comunicació.
C/ Jordi Girona 31, 08034 Barcelona Tel.: +34 93 401 61 43
oficina.mitjans.comunicacio@(upc.edu)
© UPC Obriu l'enllaç en una finestra nova. Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech